Skip to content

Entry Courtyard

Beaverton City Hall

Beaverton, Oregon

1992

Description

Through the design of the entry courtyard for Beaverton City Hall, a brief social history of the town is rendered in local materials. Flanking one side of the doorway, a large cedar log from a local mill makes a sculptural transformation into public seating, while on the opposite side a wisteria vine envelopes the image of a computer chip. Entering City Hall and walking between the transformation of trees into the marketable product of lumber and images of an inevitably obsolete technology subsumed by nature, is a metaphor for change.

Information

INFORMATION

Location
Beaverton City Hall, Beaverton, Oregon

Date
1992

Medium
Cedar Logs And Milled Lumber, Stone, Concrete, Painted Steel, Aluminum, Honey Locust, Terrazzo, Stainless Steel

Dimensions
2,500 square feet

Commissioned by
Beaverton Arts Commission

Subcontractor
Clark Albright and Associates

Client Reference
Jayne F. Scott, Executive Director, Beaverton Arts Commission